We gaan weer draaien!

05-mei-2020

De Welpen (Cheeta’s/Panters) starten hun opkomsten weer op zaterdag 9 mei. De Scouts (Verkenners/Gidsen) starten vrijdag 15 mei en de Bevers verwachten vanaf zaterdag 16 mei om de week weer te gaan draaien.
De Explorers hebben besloten dat zij voorlopig nog niet fysiek bij elkaar komen. Binnen de richtlijnen zien zij te weinig mogelijkheden om voor deze speltakken goede programma’s neer te zetten. Zodra zij denken dat ook zij weer op een veilige manier kunnen gaan draaien, zullen ze dat zeker gaan doen.

De vereniging heeft verschillende richtlijnen en regels opgesteld waar alle vrijwilligers en leden zich aan gaan houden:

● Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis en ziek uit.

● De leiding behoudt het recht om een lid dat verkoudheidsklachten vertoont naar huis te sturen.

● Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Als leden gebracht worden, blijven ouders bij de fiets of in de auto. Geen ouders ‘aan de kant’ die kijken bij het openen of de activiteiten. We werken dus volgens ‘kiss and ride’.

● Alle programma's vinden buiten plaats. Primair blijft de blokhut gesloten. Alleen voor het gebruik van sanitair is die open.

● Zorg dat leden thuis al naar het toilet zijn geweest voordat ze naar de activiteit komen. Zo wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van het sanitair. Maximaal 1 lid tegelijkertijd in de sanitaire ruimte.

● Er zijn geen afstandsbeperkingen tussen kinderen in de leeftijdsgroep 5 t/m 11 jaar. Wél tussen leden en leiding (1.5 meter)

● Er zijn afstandsbeperkingen (1.5 meter) tussen kinderen in de leeftijdsgroep 12 jaar en ouder. Ook tussen leden en leiding.

● De 1.5 meter wordt alleen doorbroken door leiding als dat noodzakelijk is. Bijvoorbeeld om een kind te helpen als die een verwonding heeft.

@Ouders: bespreek bovenstaande regels thuis met uw kind, zodat hij/zij voorbereid is. De leiding zal er bij aanvang van de opkomst ook nog extra bij stil staan.

We hopen alle leden graag in gezondheid te zien bij de opkomsten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Scouting Oisterwijk