Scouting Oisterwijk komt met zijn eieren na pasen

07-apr-2020

De afgelopen tijd hebben de leden van Scouting Oisterwijk hard hun best gedaan om paaseieren te verkopen. Wij zijn als vereniging dan ook ontzettend trots op het behaalde resultaat!

Als Scouting Oisterwijk zijn wij van mening om, gezien de genomen maatregelen tegen het coronavirus, de paaseierenactie uit te stellen. In deze tijd vinden wij het niet verantwoord om onze leden en vrijwilligers bloot te stellen aan mogelijke risico’s. De landelijke overheid roept op om bewegingen tot een minimum te beperken. Leden dan alsnog langs deuren laten gaan, vinden wij geen verantwoorde keuze en draagt ook niet bij aan de maatregelen. Als Scouting hebben wij maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan en proberen wij onze leden dat ook bij te brengen.

De paaseieren hebben wij als vereniging in opslag evenals de bestellijsten. Op het moment dat de situatie weer gestabiliseerd is, hervatten wij de actie en komen we met een vervolg.

Het spreekwoord, met de ‘eieren na pasen komen’, is nu even letterlijk van toepassing.