Explorers

Explorers Bij de Explorers kan je aan de slag! Handen uit de mouwen voor de spannendste etappe in de ontdekkingsreis van Scouting. Iedereen tussen de 15 en 17 jaar kan Explorer worden. Explorers hebben het zelf voor het zeggen. Ze maken samen plannen. Bepalen hun eigen avontuur. Daarom is geen dag hetzelfde. Van speleologie tot straattheater, van zeezeilen tot zingen, van kampvuur in Kroatiƫ tot afzien op de Ourthe. Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken. Plannen zijn er om uitgevoerd te worden!

Avontuur is het onbekende verkennen. Daar ligt de grootste uitdaging. Bij de Explorers krijg je de ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen. Kansen genoeg. Het is aan jou om ze te benutten!

Zoals gezegd, Explorer ben je niet in je eentje. Je zou wel eens dikke maten kunnen worden. Samen uit, samen thuis. Samen plannen maken, samen de handen uit de mouwen steken. Samen feesten, samen opruimen. Samen brassen, samen dokken.

Ook het zomerkamp organiseer je zelf. Explorers gaan op expeditie. Geen kleinigheid. Wel avontuur. Vaak letterlijk over de grens. Op pad met je rugzak. Kamperen in Engeland. Klimmen in Luxemburg. Skiƫn in Rotterdam. Maar ook stadten in Koblenz en ziek worden in Walibi World.
Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig, maar begeleiding kan nog wel handig zijn. De begeleiders hebben geen voorgekookte activiteiten voor je, maar helpen je bij het organiseren van je eigen activiteiten en geven een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor gezelligheid; Explorers zijn immers ook een vriendengroep.

Heb je zin om ook Explorer te worden? Kom dan eens langs op vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Voor meer informatie, neem contact op via het contact formulier.

Explorerkamp