Organisatie

Scouting Oisterwijk is een vereniging, onderdeel van Scouting Nederland. Aan het hoofd staat een bestuur; de algemene ledenvergadering wordt gevormd door de groepsraad.

Leiding

De leiding van Scouting Oisterwijk bestaat uit enthousiaste, jonge mensen. Vanaf 18 jaar kun je leiding worden. Ook als je jonger bent kun je al meehelpen als hulpleiding. De leiding zorgt ervoor dat er iedere week weer een leuk programma gedraaid kan worden. Hoe intensief de kinderen begeleid worden, hangt af van de leeftijdsgroep. Jonge kinderen hebben natuurlijk meer begeleiding nodig. Tijdens de 'loopbaan' van de kinderen door de verschillende speltakken heen, krijgen ze steeds meer verantwoordelijkheid.
In de speltak wordt iedere leid(st)er begeleid door de groeps-begeleider. Deze helpt binnen de groep alles in goede banen te leiden. Nadat men in de staf is opgenomen volgt men een basiscursus voor de betreffende speltak. In deze cursus leert nieuwe leiding allerlei basisvaardigheden, zoals: het maken van programma's, het omgaan met problemen binnen de speltak, etc. Daarna kunnen ook nog verdiepingscursussen en/of kampcursussen gevolgd worden.

Groepsraad

De groepsraad bestaat uit alle leiding en het verenigingsbestuur. In de groepsraad worden beslissingen genomen over de speltechnische zaken binnen de groep. Het groepsbeleid wordt bepaald door de gezamenlijke leiding. In feite is de groepsraad dus het hoogste orgaan binnen de groep.
Voor ouders van leden is het mogelijk een punt in te brengen op de groepsraad. Neem hiervoor contact op met Scouting Oisterwijk via het contactformulier op deze site.

Vereniging

Scouting Oisterwijk is een vereniging met aan het hoofd een bestuur gevormd door enkelen van de leiding en enkele ouders. Het regelt de dagelijkse gang van zaken en onderhoudt bijvoorbeeld de contacten met andere scoutinggroepen en Scouting Nederland. Daarnaast behandelt het bestuur de administratieve, financiƫle en juridische zaken. Organigram