Omgeving

Het centrum van Oisterwijk ligt op slechts 15 minuten lopen van de blokhut. Het toeristische centrum bezit enkele bezienswaardigheden, waaronder een langgerekt stadsplein (De Lind / Trouwlaantje) met een aantal herenhuizen, een ruim 200 jaar oude vrijheidseik en een raadhuis daterend uit het eind van de 19de eeuw.
Naast het dorp is een groot park (Lindepark) gelegen, dat ideaal is voor allerlei buitenspellen.

Recreatiemogelijkheden

De Oisterwijkse Bossen en Vennen vormen een 750 ha groot natuurgebied op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes door het gevarieerde gebied verkrijgbaar bij de lokale VVV en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. In het Oisterwijkse bezoekerscentrum zijn diverse tentoonstellingen, presentaties en excursies voor jong en oud.

Zwemmen is mogelijk in het 'Staalbergven', een buitenzwembad met natuurbad. Er is tevens een speeltuin aanwezig en er is mogelijkheid tot huur van waterfietsen. In geval van slecht weer is er altijd nog het overdekte zwembad 'De Leije'.
In het Klompven en het Groot Kolkven is het toegestaan te vissen. Meer informatie over vergunningen is in te winnen bij VVV Oisterwijk.

Recreatiemogelijkheden buiten Oisterwijk

Een greep uit de dagje-uit-mogelijkheden die per fiets dan wel per auto te bereiken zijn: de steden Tilburg en Den Bosch, Safaripark Beekse Bergen of attractiepark De Efteling.